Bloomberg: Κρίσιμη η ψήφος εμπιστοσύνης για τον Παπανδρέου

Αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης καταθέτει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, η οποία ίσως καθορίσει αν η χώρα θα οδηγηθεί ή όχι στη χρεοκοπία, αναφέρεται σε άρθρο του Bloomberg.

Η σημερινή ψήφιση, σημειώνει το άρθρο, έρχεται μετά από μια εβδομάδα πολιτικών αναταραχών μέσα στις τάξεις του σοσιαλιστικού κόμματος που ακολούθησε την απόρριψη πρότασης του πρωθυπουργού για κυβέρνηση συνεργασίας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν ότι η στήριξη των κομμάτων απέναντι στο νέο κύκλο μέτρων που πρόκειται να εφαρμοστεί είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή του πακέτου βοήθειας.

«Το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι η κατάσταση είναι εύθραυστη», τονίζει ο κορυφαίος οικονομολόγος του Jo. Berenberg & Co, Holger Schmieding. «Μια αρνητική ψήφος από το ελληνικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή κρίση στην Ευρώπη».

Το ΔΝΤ προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι αν δεν καταλήξουν σε μια στρατηγική σχετικά με την κρίση χρέους της ευρωζώνης, κινδυνεύουν να προκαλέσουν «σοβαρές παγκόσμιες επιπτώσεις».

Την ίδια στιγμή, ο κ.Παπανδρέου αγωνίζεται να πείσει του Έλληνες να δεχτούν ένα πακέτο περικοπών και πωλήσεων δημόσιας περιουσίας ύψους 78 δισ. ευρώ, το οποίο αγγίζει και τους μισθούς.
Πηγή: skai.gr