Λονδίνο: «Ουδέν σχόλιον» για την επιβίωση του ευρώ

Στο ναδίρ βρίσκεται στη Βρετανία η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, αλλά και την ευρωζώνη γενικότερα. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι ο βρετανός υπουργός Τραπεζικών Υποθέσεων Μαρκ Χόμπαν αρνήθηκε να σχολιάσει αν θα επιβιώσει το ευρώ, ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο δήλωσε ότι το Λονδίνο θα πρέπει να αποδεχθεί ότι το ευρωνόμισμα πεθαίνει.

Ο βρετανός υπουργός δήλωσε ότι «δεν θα σχολιάσω αν η ευρωζώνη θα παραμείνει άθικτη από την κρίση. Είναι προφανές ότι η κρίση καταδεικνύει τη σοβαρή πίεση στην οποία βρίσκεται η ευρωζώνη. Γι’ αυτό ήταν σωστό για εμάς να μείνουμε εκτός της ευρωζώνης» ανέφερε.

Ο Χόμπαν δήλωσε στη βρετανική βουλή ότι η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει στο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Βρετανία θα βοηθήσει την Ελλάδα μόνο μέσω της συμμετοχής της στο ΔΝΤ.

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε την ραγδαία αύξηση του ευρωσκεπτικισμού στη βρετανική βουλή, δηλώνοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να προετοιμαστεί για την κατάρρευση της ευρωζώνης.

«Εφόσον το ευρώ, στην υπάρχουσα μορφή του, θα καταρρεύσει, δεν θα ήταν καλύτερο να συμβεί γρήγορα παρά να υποστεί έναν αργό θάνατο;» διερωτήθηκε.
Πηγή: Eπιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας