Κώστας Μεγήρ: Γελιόμαστε αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να εκβιάσουμε τους εταίρους μας

Δύο πορείες για την Ευρωζώνη διακρίνει ο καθηγητής στο Yale και στο University College of London Κώστας Μεγήρ. Όπως επισήμανε, μακροπρόθεσμα, θα χρειάζεται η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από τη μία χώρα στην άλλη με κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας, ενώ η άλλη πορεία θα είναι η διάλυση.

Όσον αφορά το Μεσοπρόθεσο Πρόγραμμα Δημιοσιονομικής Στήριξης, ο κ. Μεγήρ κάλεσε τους έλληνες πολιτικούς να περάσουν μήνυμα στον κόσμο και να επιδιώξουν γενική συναίνεση για την προώθηση των αυτονόητων μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

«Αν δεν περάσει (σ.σ: το Μεσοπρόθεσμο) τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ, μπορεί να μας δώσουν λίγο ακόμη χρόνο ή να χρεοκοπήσουμε ώς το Σεπτέμβριο, τότε θα είναι αποκαλύπτικό γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, οι εταίροι μας λογοδοτούν στους δικούς τους ψηφοφόρους και χρειάζονται εγγυήσεις για να μας δώσουν τα χρήματα, ενώ γελιόμαστε πάρα πολύ άσχημα αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους εκβιάσουμε.

«Θεωρώ ότι το ελληνικό χρέος είναι μακροπρόθεσμα πάρα πολύ δύσκολο να το αποπληρώσουμε, μακροπρόθεσμα θα χρειαστεί μία αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα. Θα ‘συγχωρέσουν’ κομμάτι του χρέους αλλά μόνο έναντι σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» επισήμανε ο κ. Μεγήρ.

Πηγή: skai.gr