Σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας

Στα σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών συνεργασιών Ελλάδας - Κίνας, εστίασε ο Κινέζος πρέσβης Luo Linguan, μιλώντας στο πρώτο Ελληνοκινεζικό συνέδριο επιχειρηματικότητας που διοργανώνουν το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών - ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών (BCI). Ταυτόχρονα, ο κινέζος πρέσβης εκτίμησε ότι είναι εφικτό οι συναλλαγές Ελλάδας – Κίνας να φτάσουν μέσα στην επόμενη πενταετία τα 8 δισ. δολάρια, όπως είναι ο στόχος που έχει τεθεί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε ένα εθνικό σχέδιο δράσης, εφάμιλλο, όπως είπε, του σχεδίου για τη βιώσιμη οικονομία που υλοποίησε η ισπανική κυβέρνηση την τελευταία διετία.

«Η ανάπτυξη της οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί μέσα στους επόμενους 30 μήνες με συντονισμένες πρακτικές και χωρίς εξωτερικό δανεισμό», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και έκανε λόγο για «θεσμικό πλαίσιο-επανάσταση» για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με στόχο τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στη χώρα, μέσα από την άρση 70 γραφειοκρατικών εμποδίων.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι οι νέες συνθήκες απαιτούν αλλαγή μοντέλου και αλλαγή συμπεριφοράς και στον τραπεζικό τομέα προκειμένου να στηριχθεί με ρεαλισμό και στρατηγική η ελληνική επιχείρηση με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Πηγή: skai.gr