Κλείσιμο

Τραα: Κόπωση στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Ειλημμένη η απόφαση για μείωση του δημοσίου τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε χαιρετισμό στο συνέδριο των Φαινάνσιαλ Τάιμς.

Έκανε λόγο για μείωση απασχολούμενων και μισθολογικού κόστους συγχώνευση και κατάργηση φορέων εξυγίανση ΔΕΚΟ μείωση λειτουργικών και αμυντικών δαπανών.

Κόπωση στις μεταρρυθμίσεις από τα τέλη του 2010 και έπειτα διαπιστώνει μετά τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και την γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας, Μπομπ Τραα.

Μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times τόνισε μεταξύ άλλων ότι έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία, η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

Αναφερόμενος στον τραπεζικό κλάδο είπε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι ανθεκτικές και έχουν διατηρήσει επαρκή κεφαλαιοποίηση ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συγχωνεύσεις στις τράπεζες.

«Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις» τόνισε στο ίδιο συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος.

Συμπλήρωσε πως πρέπει να πείσουμε για τη συλλογική μας δέσμευση να κάνουμε πράξη όσα λέμε.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε επίσης την ανάγκη να ακολουθηθεί ένα μείγμα μεταρρυθμίσεων με στόχο τη μείωση της σπατάλης, την πάταξη της φοροδιαφυγής με λιγότερους φόρους, τη ριζική αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, δομικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Πρόσθεσε ότι ακόμα και σήμερα και παρά τις θυσίες το δημόσιο συνεχίζει να δαπανά 10% περισσότερο από όσα εισπράττει και η χώρα 10% περισσότερο από όσα παράγει.

Ο τραπεζικός χάρτης της Ελλάδος θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον εκτίμησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Αλεξανδρος Τουρκολιάς.

Δήλωσε ότι λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων θα υπάρξει είσοδος νέων μετόχων στις τράπεζες .

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Αλέξανδρος Μάνος αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου τονίζοντας ότι οι επενδυτές δε θα έρθουν εάν δεν υπάρξει σταθερό φορολογικό πλαίσιο.
Ακόμα και σήμερα και παρά τις θυσίες το δημόσιο συνεχίζει να δαπανά 10% περισσότερο από όσα εισπράττει και η χώρα 10% περισσότερο από όσα παράγει δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου ο διευθύνων σύμβουλος της Γιουρομπάνγκ Νίκος Νανόπουλος.

"Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις" τόνισε στο ίδιο συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος της Γιούρομπανκ Νίκος Νανόπουλος.

Συμπλήρωσε πως πρέπει να πείσουμε για τη συλλογική μας δέσμευση να κάνουμε πράξη όσα λέμε.

Τόνισε ταυτόχρονα την ανάγκη να ακολουθηθεί ένα μείγμα μεταρρυθμίσεων με στόχο τη μείωση της σπατάλης, την πάταξη της φοροδιαφυγής με λιγότερους φόρους, τη ριζική αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, δομικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Πηγή: skai.gr