TUI: Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό

Iδιαίτερα ικανοποιημένη όσον αφορά την πορεία των κρατήσεων για την Ελλάδα εμφανίζεται η γερμανική TUI. Όπως δήλωσε στη Deutsche Welle η εκπρόσωπος του ομίλου Ραμόνα Φετ: «Στην TUI είμαστε ικανοποιημένοι με τις κρατήσεις για το 2011. Ήδη καταγράφουμε αύξηση σε διψήφιο ποσοστό σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η Ελλάδα ανακάμπτει και φυσικά επωφελείται από την υψηλή καταναλωτική διάθεση και την γενικότερα αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών την τρέχουσα χρονιά».

Η Ελλάδα επωφελείται και από τις εξελίξεις στις χώρες της βορείου Αφρικής ωστόσο η αύξηση που καταγράφεται στις κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς αποδίδεται περισσότερο σε άλλους παράγοντες, υποστηρίζει ο Ματίας Μπράντες, εκπρόσωπος της Thomas Cook: «Η Ελλάδα επωφελείται και από τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική αλλά η Ελλάδα πάει γενικότερα καλά αυτή τη χρονιά. Εμείς είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των κρατήσεων. Γενικά η Ελλάδα έχει φέτος καλές τιμές ενώ από την άλλη είναι ούτως ή άλλως ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών».

«Η Ελλάδα πρέπει να συγκρίνεται με την Ισπανία»


"Η Ελλάδα ανακάμπτει", λέει η εκπρόσωπος της TUIΗ Ελλάδα, σημειώνει ο Ματίας Μπράντες, συγκαταλεγόταν πάντα στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών, παρότι, όπως λέει, δεν ανήκει στους πλέον φθηνούς προορισμούς σε σύγκριση για παράδειγμα με την Τουρκία. Γι΄ αυτό άλλωστε η σύγκριση με τη γείτονα στο πεδίο αυτό είναι δύσκολη: τουρίστες που επρόκειτο να περάσουν τις διακοπές τους σε χώρα της βορείου Αφρικής, όπως την Αίγυπτο ή την Τυνησία, και αποφασίζουν να αλλάξουν τις κρατήσεις τους λόγω των εξελίξεων, επιλέγουν συνήθως την Τουρκία που προσφέρει παρόμοια πακέτα και κυρίως πακέτα all inclusive. H Ελλάδα, σημειώνει ο ίδιος, προσελκύει διαφορετικό κόσμο που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περισσότερα και ως εκ τούτου έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Γι΄ αυτό στο πεδίο αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να συγκρίνεται περισσότερο με την Ισπανία ή και τις Καναρίους Νήσους.

Η εκπρόσωπος της TUI προσθέτει: «Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι διαφορετικοί από εκείνους που επιλέγουν την Τουρκία. Η τελευταία έχει μια πλούσια προσφορά σε πακέτα all inclusive ενώ τα ελληνικά είναι περισσότερο προσαρμοσμένα στις προσωπικές επιθυμίες των τουριστών».

Η Κρήτη στην κορυφή των προτιμήσεων

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η ΚρήτηBildunterschrift: Gro?ansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η ΚρήτηΚορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η Κρήτη, σύμφωνα με την κυρία Φετ. Σημαντική είναι η ζήτηση στο μεταξύ και για μικρότερα ελληνικά νησιά, όπως την Κέρκυρα και την Κω, για τα οποία η TUI προσφέρει εξειδικευμένα πακέτα, για παράδειγμα μόνον για ζευγάρια ή οικογένειες.

Κρήτη, Ρόδο, Κω και Μύκονο προτιμούν οι περισσότεροι πελάτες της Thomas Cook, όπως μας είπε ο εκπρόσωπος του ομίλου Ματίας Μπράντες.

Τέλος, αυξημένη ζήτηση στα αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα καταγράφει μέχρι στιγμής και η Germanwings. Δημοφιλέστεροι προορισμοί, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας Ανγκέλικα Σβαφ, είναι η Κρήτη, η Αθήνα και η Κέρκυρα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. σύνταξης: Μαρία Ρηγούτσου
Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή: skai.gr