Γερμανία: Κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους το Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Τη «γραμμή» της γερμανικής κυβέρνησης στηρίζει tο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας (DIHK), τασσόμενο κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και κατά της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Ούτε η αναδιάρθρωση (σ.σ: του ελληνικού χρέους), ούτε η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτελούν επιλογή. Θα συνεπάγονταν αστάθμητους κινδύνους και πολιτικά», υποστηρίζει ο πρόεδρος του DIHK Χάνς Χάινριχ Ντρίφτμαν στην εφημερίδα του Ανοβέρου «Hannoversche Allgeimene Zeitung».

«Για το λόγο αυτό θα πρέπει να χειριστούμε το θέμα προσεκτικά και να φροντίσουμε ώστε η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης να πατά σε σταθερό έδαφος», λέει ο κ. Ντρίφτμαν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του DIHK προτείνει να θεσπιστεί «ένας ευρωπαϊκός θεσμός που θα παρακολουθεί τα βήματα προόδου της Ελλάδας. Η βοήθεια θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα», λέει ο κ. Ντρίφτμαν. Ενδεδειγμένο θεωρεί ένα ανεξάρτητο ίδρυμα με συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την ενίσχυση των επενδύσεων.
Πηγή: skai.gr