Ρομπέι: Προέχουν ιδιωτικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα

H Ελλάδα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την σταθεροποίηση της οικονομίας της και η ΕΕ πρέπει να πράξει το παν για να αποφευχθεί οποιοδήποτε «πιστωτικό επεισόδιο», δήλωσε, από την Ντωβίλ της Γαλλίας- όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του G8- ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε, από κοινού με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Χέρμαν Ρομπέι, αφού σημείωσε ότι τα προβλήματα στη ζώνη του ευρώ θα συζητηθούν στο G8, αναφέρθηκε ειδικότερα στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την κοινωνική αντίδραση, αλλά και τονίζοντας ότι εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία της χώρας να λάβει τις ορθές αποφάσεις, κάτι για το οποίο, όπως είπε, δεν αμφιβάλλει.

«Κάθε φορά που λαμβάνονται σε μια χώρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα υπάρχουν κοινωνικές εντάσεις, αλλά, σε τελευταία ανάλυση, εναπόκειται στην πολιτική εξουσία να αποφασίσει, ακούγοντας την κοινωνία των πολιτών», δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται αποστολή στελεχών της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Αθήνα, η οποία αξιολογεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών και χαρακτήρισε «επιτεύξιμους» του δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΕ τόνισε ότι η Ένωση «θα πράξει το παν ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, ή πιστωτικού επεισοδίου».
Πηγή: skai.gr