Προειδοποίηση Ρόβλια σε πρατηριούχους που «πειράζουν» τις αντλίες

Το πλαφόν λειτουργεί θετικά και προστατεύει το εισόδημα του καταναλωτή, δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας.

Με αφορμή τον εντοπισμό δύο νέων πρατηρίων υγρών καυσίμων με «πειραγμένες» αντλίες στις περιοχές Ταύρου και Άνω Ηλιούπολης, ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι «αργά ή γρήγορα θα συλληφθούν όλοι οι πρατηριούχοι που κλέβουν».

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά και για μια ακόμη φορά προειδοποίησε ότι οι ποινές είναι βαρύτατες καθώς προβλέπεται οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, ποινική δίωξη και πολύ υψηλά πρόστιμα.

Είπε ακόμα ότι τις τελευταίες ημέρες πέφτουν οι τιμές καυσίμων, ως αποτέλεσμα της πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαιοειδών και τόνισε ότι το υπουργείο παρακολουθεί συνεχώς την αγορά των καυσίμων και παρεμβαίνει όταν παρουσιάζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας ή εναρμονισμένων πρακτικών.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ανακοίνωσε ότι η εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, εφόσον υιοθετηθεί, θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα κατά του λαθρεμπορίου και της νοθείας στην αγορά καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ προσθέτει ωστόσο ότι η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά τον επόμενο χειμώνα σε αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών για θέρμανση κατοικιών και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει και επίδομα θέρμανσης, τουλάχιστον για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, καθώς και το μηχανισμό για τη χορήγησή του.

Τονίζει ακόμη ότι η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης θα προκαλέσει νέα προβλήματα στα πρατήρια καυσίμων που ήδη δοκιμάζονται από τη γενική πτώση της κατανάλωσης.
Πηγή: skai.gr