Πλαφόν στα καύσιμα σε 13 νομούς από το ΥΠΠΑΝ

Η υπουργική απόφαση για το πλαφόν ΕΔΩ

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πλαφόν ΕΔΩ

Πλαφόν στα καύσιμα σε 13 νομούς της χώρας επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης μετά τα κρούσματα αισχροκέρδειας που παρουσιάσθηκαν τον τελευταίο καιρό. 

Έτσι, από το πρωί της Τετάρτης θα ισχύσει το πλαφόν στην τιμή πώλησης της αμόλυβδης σε 13 νομούς της χώρας. 

Πρόκειται για τους νομούς Κυκλάδων, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Λέσβου, Γρεβενών, Έβρου, Ευρυτανίας, Φωκίδος, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου και Χίου.

Για ασυδοσία και εκμετάλλευση των καταναλωτών έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε επίσης πως θα ληφθούν μέτρα και για τα πρατήρια που πωλούν πολύ ακριβά στα εθνικά οδικά δίκτυα.

Το υπουργείο αναφέρει πως στις Κυκλάδες η αμόλυβδη έφτασε την Τρίτη μέχρι και τα 1,90 ευρώ το λίτρο, ενώ από την Τετάρτη η ανώτατη τιμή καθορίζεται στα 1,73 ευρώ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, είπε πως οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων είναι καθημερινοί.

«Απαράδεκτη και επιλεκτική εφαρμογή πλαφόν στα καύσιμα»
«Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση για σκόπιμη επιλεκτική και μερική εφαρμογή του νόμου. Με αυτόν τον τρόπο δεν προστατεύονται οι καταναλωτές ενώ πλήττεται άμεσα ένας ολόκληρος κλάδος» δηλώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Η ΟΒΕ υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της πληθώρα τιμολογίων με τιμές ίσες ή μεγαλύτερες του πλαφόν τα οποία θα προσκομίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να αποδείξει και να τεκμηριώσει την άδικη επιβολή του πλαφόν.

«Καλούμε τους βενζινοπώλες των περιοχών που τους αδικεί το μονομερές πλαφόν στη λιανική να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν απαιτώντας την δίκαιη και πλήρη εφαρμογή του νόμου» αναφέρει η ΟΒΕ.

Οι πρατηριούχοι της Σάμου, από την πλευρά τους, χαρακτηρίζουν το μέτρο αυτό ως άδικο, καθώς υποστηρίζουν ότι για το πλαφόν το υπουργείο έλαβε υπόψιν του, μόνο τις υψηλές τιμές που ισχύουν στην Ικαρία.
Πηγή: skai.gr