Στην Αθήνα τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

Τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα για ενδιάμεση αξιολόγηση.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αποκρατικοποιήσεις και τα νέα μέτρα για φέτος, ύψους τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων και οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010.

ΔΝΤ: Καμία εμπλοκή στην επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων

Καμία "εμπλοκή" δεν υπάρχει από πλευράς του ΔΝΤ για την άφιξη του τεχνικού κλιμακίου των εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα την ερχόμενη βδομάδα.

Αυτό διαμήνυσε την Παρασκευή απόλυτα αξιόπιστη πηγή του Οργανισμού από την Ουάσινγκτον, απαντώντας στις φήμες που ήθελαν φερόμενη ακύρωση της επίσκεψης του κλιμακίου να συνδέεται με κίνηση τυχόν δυσαρέσκειας προς την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι η επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων θα γίνει κανονικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς ακόμα να διευκρινίζει με βεβαιότητα αν αυτή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή μία από τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι εμπειρογνώμονες του τεχνικού κλιμακίου από πλευράς του ΔΝΤ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές και το ραντεβού που είχε προγραμματιστεί, θα διεξαχθεί κανονικά, παρότι ίσως με μία πολύ μικρή καθυστέρηση καθώς μένει ακόμα να διευθετηθεί η ακριβής ημέρα άφιξής τους.
Πηγή: skai.gr