Η αναδιάρθρωση χρέους θα οδηγούσε σε κατάρρευση των τραπεζών

Η αναδιάρθρωση χρέους θα οδηγούσε πιθανότατα στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, δηλώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο τεύχος του περιοδικού Stern, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση του Ρόιτερ, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνεται της δανειακής στήριξης που παρέχεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα υπάρξει όφελος από αυτή την διαδικασία και για τους Γερμανούς φορολογουμένους.

Απορρίπτει κατηγορηματικά και την αποχώρηση της Ελλάδας για κάποιο διάστημα από το ευρώ και την επάνοδο στη δραχμή, διότι "τα χρέη μας σε ευρώ θα υπερδιπλασιάζονταν και ο κόσμος θα έβγαζε στο εξωτερικό τα χρήματά του. Η συνέπεια θα ήταν μια διχοτομημένη Ευρώπη. Οι πλούσιοι στο Βορρά - ανάμεσά τους και η Γερμανία - και οι άλλοι στο Νότο. Θα αποτελούσε καταστροφή για την Ευρώπη και θα σήμαινε το τέλος του ευρώ", τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ενόψει και του Συμβουλίου κορυφής στις Βρυξέλλες επισημαίνει ότι "η πραγματική μας δύναμη βρίσκεται στην ενωμένη Ευρώπη", χωρίς την οποία στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού όλες οι χώρες, ακόμα και η Γερμανία, είναι μικρές.
Πηγή: skai.gr