Κλείσιμο

Eκπληκτη δηλώνει η Εθνική από τη στάση της Alpha

Τις πληροφορίες για αλλαγή στάσης της Alpha Bank στην πρόταση της Εθνικής, που αιφνιδίασε τη διοίκηση της ΕΤΕ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ δήλωσε ότι αρνητική απάντηση του ΔΣ της Alpha Bank στην πρόταση φιλικής συγχώνευσης των δύο τραπεζών προκάλεσε έκπληξη, καθώς «οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές».

«Η πρότασή μας πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι φιλική», τόνισε, εκτιμώντας ότι περισσότερο ωφελημένη από τις συνέργιες θα είναι η Alpha Bank.

Η Alpha απέρριψε την Παρασκευή την πρόταση της ΕΤΕ, υποστηρίζοντας ότι το προσφερόμενο τίμημα δεν είναι συμφέρον για τους μετόχους της.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι μέτοχοι της Alpha θα λάμβαναν 8 νέες μετοχές της Εθνικής για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha, ήτοι σχέση ανταλλαγής 0,727 μετοχές της Εθνικής για κάθε μια μετοχή της Alpha.

«Η ανωτέρω σχέση ανταλλαγής εμπεριέχει υπερτίμημα ύψους 23,4% επί της τιμής κλεισίματος της Alpha κατά την 17 Ιανουαρίου 2011, την προηγούμενη δηλαδή της υποβολής της πρότασής μας, υπερτίμημα ύψους 18,5% επί της σχέσης ανταλλαγής Alpha/Έθνική κατά την 17 Φεβρουαρίου 2011, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης και υπερτίμημα ύψους 23,7% ως προς τη μέση σχέση ανταλλαγής των τελευταίων 12 μηνών προ της 17ης Ιανουαρίου 2011. Η πρόταση δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους της Alpha και της Εθνικής να επωφεληθούν από τη σημαντική αξία, η οποία, κατά την εκτίμηση της Εθνικής, θα προκύψει κατά την υλοποίηση της προτεινόμενης συγχώνευσης» υποστήριζε η ΕΤΕ.
Πηγή: skai.gr