Χατζημαρκάκης: Οι ευρωβουλευτές του FDP στηρίζουν Μέρκελ

Τη βεβαιότητα ότι μετά τις νέες εκλογές στα κρατίδια Βάδη Βυρτεμβέργη και Ρηνανία Παλατινάτο, στις 27 Μαρτίου θα εφαρμοστεί το σχέδιο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕFSF) εξέφρασε στο ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής και μέλος του FDP (κόμμα των Φιλελευθέρων της Γερμανίας) Γιώργος Χατζημαρκάκης. 

Με την ενίσχυση του, το EFSF θα έχει θεωρητικά και τη δυνατότητα επαναγοράς χρέους από τα κράτη - μέλη.

«Δεν θα συζητηθεί το σχέδιο του κ. Ρέκλιγνκ (σ.σ: επικεφαλής του EFSF) πριν τη Σύνοδο, μετά τις εκλογές θα συζητηθεί ανοιχτά, και θα γίνει, και είναι καλό για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

«Δυστυχώς οι επόμενες εκλογές (σ.σ στη Γερμανία) στις 27 Μαρτίου είναι σημαντικές . Δεν μπορεί να ανοίξει το κουτάκι και να βγάλει ως δώρο την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του ελληνικού δανείου λίγες ημέρες πριν» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής.

Για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και τη στάση της Γερμανίας ο κ. Χατζημαρκάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Μάρτιο θα δούμε ένα μεγάλο παζάρι. Ο κ. Παπανδρέου θα πάρει αυτά που ζητάει, όχι το 100%. Το Σύμφωνο θα περάσει, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η Γερμανία έκανε μία μεγάλη στροφή, γιατί κατάλαβε ότι το πρόβλημα στην Ευρωζώνη δεν είναι μόνο δημοσιονομικό, θα έχουμε οικονομική διακυβέρνηση.

«Και το 70% των ιδεών της Μέρκελ να περάσει θα είναι καλό για την Ευρώπη» πρόσθεσε, παρότι σημείωσε ότι το κόμμα του έχει διχαστεί όσον αφορά τις προτάσεις γερμανίδας καγκελαρίου, με τους εθνικούς βουλευτές του FDP να διαφωνούν και με τους ευρωβουλευτές να στηρίζουν την κ. Μέρκελ. 

Σημειώνεται ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο την Τρίτη στο Βερολίνο ενόψει της Συνόδου Κορυφής.
Πηγή: skai.gr