Αντιπαράθεση για αποκρατικοποιήσεις

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό σόου εσωτερικής κατανάλωσης, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη, είχε αναφερθεί σε απευθείας πωλήσεις στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Η κυβέρνηση έχει συναποφασίσει με την τρόικα το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Οικονομικών οφείλουν να μας πουν τι υπέγραψαν, ανακοίνωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και δεν εκποιούμε δημόσια γη", τις αποφάσεις τις παίρνει συντεταγμένα η ελληνική κυβέρνηση και ουδείς άλλος".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Πηγή: skai.gr