Μειώσεις σε αμοιβές – επιδόματα στο δημόσιο

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι αλλαγές στο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα, με αιχμή την ολοκλήρωση του ενιαίου μισθολογίου, που θα θεσμοθετηθεί το β' τρίμηνο του έτους.

Οι νέες αλλαγές που έρχονται με την καθιέρωση του Ενιαίου Μισθολογίου θα προκαλέσουν σημαντικές ανατροπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και αναμένεται να πυροδοτήσουν αντιδράσεις.

Τα βασικά στοιχεία του νέου μισθολογίου θα επεξεργαστεί επιτροπή στελεχωμένη από στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών.

Εκτός του νέου μισθολογίου, η επιτροπή θα εισηγηθεί και το σχέδιο για τις μαζικές μετατάξεις στο δημόσιο τομέα, από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε εκείνες που εμφανίζουν ελλείψεις, λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων.

Μάλιστα, η τρόικα φέρεται να πιέζει έτσι ώστε να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο σε όλους τους υπαλλήλους, και όχι μόνο στους νεοσεισερχόμενους όπως προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Με το νέο μισθολόγιο θα περικοπούν ή θα καταργηθούν επιδόματα, ιδιαίτερα σε υπαλλήλους υπουργείων, που λαμβάνουν αποδοχές αισθητά αυξημένες σε σύγκριση με άλλα υπουργεία.

Περαιτέρω, δρομολογούνται οι μετατάξεις υπαλλήλων μεταξύ των υπουργείων ή άλλων δημόσιων υπηρεσιών, όπως επίσης και του πλεονάζοντος προσωπικού των ΔΕΚΟ.
Πηγή: skai.gr