Παρέμβαση Βενιζέλου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

"Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, τις θέσεις εργασίας και τις εξοπλιστικές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού" δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, το ζήτημα των υποβρυχίων συνδέεται εκ των πραγμάτων με το ευρύτερο ζήτημα του μέλλοντος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και όλου του ναυπηγικού κλάδου.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι τόνισε προς το γερμανικό όμιλο Thyssen Group πως για το μέλλον των ναυπηγείων μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο μία λύση που παρέχει εγγυήσεις επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού βάθους, σοβαρότητας και προοπτικής.

"Έίναι προφανές ότι ύστερα από τις επαφές της Thyssen Group με την κυβέρνηση δεν νοείται να δημιουργούνται τετελεσμένα γεγονότα πριν ενημερωθεί η κυβέρνηση και πριν διασφαλιστεί ότι γίνονται σεβαστοί τόσο οι όροι της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων όσο και οι όροι και οι σκοποί των συμβάσεων κατασκευής και εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων", τονίζει στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα, δηλώσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έκανε και η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.
Πηγή: skai.gr