"Λουκέτο" σε πέντε ασφαλιστικές εταιρίες

Έκτακτο συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος πραγματοποιείται αυτή την ώρα με αντικείμενο τις εξελίξεις στον όμιλο Ασπίς.

Οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου: Ασπίς Γενικών Ασφαλειών και Ζωής, General Union, General Trust και Σκούρτης, έβαλαν "λουκέτο", με αποτέλεσμα να μείνουν στον αέρα ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ασφαλισμένοι στους κλάδους αυτοκινήτου και ζωής.

Όσοι έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους στις εταιρείες αυτές πρέπει εντός 30 ημερών να αναζητήσουν νέα ασφαλιστική. Μέχρι τότε θα καλυφθούν -σε περίπτωση ατυχήματος- απο το Επικουρικό Κεφαλαίο.

Για την "Ασπίς Ασφάλειες Ζωής" ορίστηκε επόπτης ώστε μέχρι το καλοκαίρι να μεταβιβαστούν σε άλλη ασφαλιστική και οι ασφαλισμένοι να μην χάσουν τα χρήματά τους.

Αυτή την ώρα εκατοντάδες εργαζόμενοι στον όμιλο έχουν συγκεντρωθεί έξω απο το υπουργείο Οικονομίας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ νωρίτερα έκλεισαν τη λεωφόρο Κηφισίας.


Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση σε ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους, καθώς και στους εργαζόμενους.

"Οι εταιρείες που έκλεισαν δεν έχουν αποζημιώσει από τις αρχές του χρόνου έως και σήμερα 200 χιλιάδες οδηγούς που ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα με ασφαλισμένους τους", δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Φωκίων Μπράβος.

Ανακοίνωση της Ασπίς Πρόνοια

Σε ανακοίνωση της Ασπίς Πρόνοια σχετικά με την απόφαση της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αναφέρεται ότι "οι εταιρείες του ομίλου Ασπίς Πρόνοια θα στραφούν αμέσως με κάθε νόμιμο μέσο κατά της αποφάσεως αυτής".

Προσθέτει δε ότι είχε ζητηθεί ολιγοήμερη παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου "για την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου και την εντεύθεν κεφαλαιακή ενίσχυση" από τις εταιρείες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Γενική Ένωση ΑΕΓΑ και Γενική Πίστη ΑΕΓΑ.

"Ούτε η παράταση αυτή δόθηκε ούτε και οι απόψεις των εταιρειών για τον τρόπο προσδιορισμού της κεφαλαιακής τους επάρκειας εισακούστηκαν", σημειώνεται χαρακτηριστικά και προστίθεται ότι "οι εταιρείες του ομίλου Ασπίς Πρόνοια θα στραφούν αμέσως με κάθε νόμιμο μέσο κατά της αποφάσεως αυτής, η οποία αποτελεί πλήγμα για τον όμιλο, αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που περιέβαλαν πάντοτε τις εταιρείες του ομίλου Ασπίς Πρόνοια με την αμέριστη εμπιστοσύνη τους".

ΣΥΡΙΖΑ

Την διασφάλιση των εργαζομένων στις ανωτέρω ασφαλιστικές εταιρείες, καταρχάς μέχρι να αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ό,τι αφορά την 5η Οκτωβρίου καλεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δεσμευτούν δημόσια ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η απασχόληση όλων των εργαζομένων στις εν λόγω εταιρείες και η εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Πηγή: skai.gr