Κλείσιμο

''Oι επιχειρηματίες δεν μπορούν να αντέξουν άλλα φορολογικά βάρη"

Αόριστες χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου περί αλλαγών στο εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι οι εξαγγελίες βασίστηκαν στα "αν", όπως για το αν εισπραχθούν τα χρέη, για το αν συμφωνήσουν ιδιώτες να επανακρατικοποιηθούν ΟΤΕ και Ολυμπιακή και για το αν δώσει η Κομισιόιν μακρά περίοδο χάριτος για δημοσιονομική εξυγίανση.

"Με τα ...αν δεν ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική. Η αγορά στενάζει και δεν υπάρχουν περιθώρια για ...αν και ...θα, αλλά μόνο για άμεσες ενέργειες ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά και μείωσης των ελλειμμάτων και του χρέους" είπε ο κ. Μίχαλος.

Τόνισε επίσης ότι οι επιχειρήσεις θέλουν άμεσα μέτρα για να μη χάσουν την ανταγωνιστικότητα τους, να μην προβούν σε περικοπές θέσεων εργασίας ενώ δεν μπορούν να αντέξουν άλλα φορολογικά βάρη.

"Ακόμη και τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες, καλούμε τα πολιτικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και να δώσουν σαφή και πλήρη εικόνα των προθέσεών τους", είπε στο τέλος της δήλωσής του ο κ. Μίχαλος.

«Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικών μέτρων»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Γιάννη Γραμματίδη, όλες οι εξαγγελίες που ακούστηκαν μέχρι στιγμής από τα κόμματα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά λείπει η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού συνόλου, το οποίο θα καλύψει όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής, αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας.

Όπως εξήγησε, έχουμε δει μέτρα, τα οποία είναι βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, ενώ τα διαρθρωτικά μέτρα δεν είναι πλήρη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση δεν είναι ορατή πριν το πέρας δύο ετών, ακόμα κι αν άλλες οικονομίες ήδη αναρρώνουν. «Χρειάζεται πλήρες πακέτο μέτρων για να μας καταστήσει αξιόπιστους στην ΕΕ, ώστε να μας βοηθήσει», πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr