Και επίσημα στη MIG η επίγεια εξυπηρέτηση

Στη MIG περνάει και τυπικά πλέον, εκτός από το πτητικό έργο και την Τεχνική Βάση, και το πακέτο της επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής.

Το πράσινο φως για την εξέλιξη αυτή έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, η οποία έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων της Κυβέρνησης.

Με αυτή την πράξη κλείνει το θέμα της αποκρατικοποίησης και των τριών πυλώνων της Ολυμπιακής, γεγονός που θα φέρει στο κράτος ταμειακό όφελος 177,2 εκατ. ευρώ, ενώ αργότερα αναμένεται να έχει και άλλο ταμειακό όφελος από τα πρόσθετα στοιχεία του ενεργητικού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, οι Έλληνες φορολογούμενοι σταματάνε πλέον να πληρώνουν περίπου 350 εκατ. ευρώ το χρόνο για την Ολυμπιακή, ενώ το κράτος θα εισπράττει πλέον 150 εκατ. σε εισφορές στο ΙΚΑ, σπατόσημο και φόρους μισθωτών υπηρεσιών.

Το τίμημα για την επίγεια εξυπηρέτηση ανήλθε στα 44,8 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν άλλα 5 εκατ. ευρώ, που είναι η εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμφωνίες ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και στη MIG και στη συνέχεια οι συμβάσεις θα οδεύσουν προς την Βουλή για κύρωση.
Πηγή: skai.gr