Οι ΗΠΑ θα άρουν τις ταξιδιωτικές κυρώσεις εναντίον της Λιβύης

Έπειτα από συνομιλίες μεταξύ Λίβυων, Βρετανών και Αμερικανών αξιωματούχων στο Λονδίνο, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι Λίβυοι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα να διοριστεί ένας ``μικρός αριθμός προσωπικού`` στην κάθε πρωτεύουσα ελλείψει πρεσβειών. ``Συζήτησαν επιπλέον τρόπους για την αύξηση των επαφών μεταξύ των δύο κοινωνιών``, ανέφερε σε δήλωσή της η πρεσβεία. ``Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα σύντομα, δεδομένου ότι η Λιβύη θα συνεχίσει την πρόοδο στις δεσμεύσεις της, να ληφθούν μέτρα όπως η αφαίρεση του περιορισμού στη χρήση διαβατηρίων των ΗΠΑ για ταξίδια στη Λιβύη και εξουσιοδότηση για αμερικανούς πολίτες να πραγματοποιούν συναλλαγές σχετικές με τέτοια ταξίδια``.
Οι ΗΠΑ απαγορεύουν από το 1982 τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Λιβύη. Από το 1986 οι κυρώσεις διευρύνθηκαν για να περιλάβουν την απαγόρευση του απευθείας εμπορίου, των εμπορικών επαφών και των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων.
Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Αμντεραχμάν Τσάλγκαμ θα πραγματοποιήσει ιστορική επίσκεψη στη Βρετανία -- πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη λίβυου υπουργού Εξωτερικών στο Λονδίνο από το 1969.
Πηγή: skai.gr