Περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας ανακοινώνει η British Airways

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways θα ανακοινώσει την ερχόμενη Τετάρτη τη μείωση 3 έως 4.000 θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη διετία, προκειμένου να ελαττώσει τα ετήσια έξοδά της κατά 300 εκατ. λίρες (435 εκατ. ευρώ), όπως αναφέρουν σε σημερινά δημοσιεύματά τους πολλές βρετανικές εφημερίδες.
Η British Airways, που ήδη έχει περικόψει πάνω από 12,500 θέσεις εργασίας από το 2001, δεν πρόκειται να ανακοινώσει κάποιον ακριβή αριθμό για τις θέσεις εργασίας που θα μειωθούν, τονίζει η εφημερίδα Times. Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαιώνει πάντως στην εφημερίδα πως η σχετική ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη.
«Μολονότι μειώσαμε τα έξοδα του 1.7 δισ. λιρών (2.5 δισ. ευρώ) την τελευταία διετία, τα έσοδά μας μειώθηκαν εξίσου, επομένως μας απομένει ακόμη πολλή δουλειά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, το νέο σχέδιο ελάττωσης του λειτουργικού κόστους θα μπορούσε να οδηγήσει στην περικοπή 4,000 θέσεων εργασίας. Αυτό το μέτρο θα θίξει κυρίως το προσωπικό εδάφους, έπειτα από τη λειτουργία ηλεκτρονικών ταμείων έκδοσης εισιτηρίων, ή εγκατάστασης άμεσου ελέγχου επιβίβασης επιβατών, τονίζει η εφημερίδα.
Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 45,000 εργαζομένους.
Πηγές: ΑΠΕ - Γαλλ. Πρακτ.
Πηγή: skai.gr