Γιατί όλοι μιλούν για τη σειρά Wednesday; - Η Jenna Ortega έγινε είδωλο του «gothic» στυλ

Ο χαρακτήρας αποτελούσε πάντα πηγή έμπνευσης για τη μόδα και τώρα, χάρη στη νέα σειρά του Tim Burton, γίνεται και πάλι χαμός… 

Ο Tim Burton έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο με την ταινία «Wednesday», βασισμένη στον χαρακτήρα της Wednesday Addams από την Οικογένεια Addams. Η σειρά του Netflix ακολουθεί το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, που υποδύεται η Jenna Ortega, καθώς φοιτά στην Ακαδημία Nevermore.

Η Wednesday ήταν πάντα ένα gothic style icon. Πίσω στο 2019, ο χαρακτήρας ενέπνευσε τη σχεδιάστρια Miuccia Prada. Στην επίδειξη μόδας της για το φθινόπωρο-χειμώνα, τα μοντέλα φορούσαν τις χαρακτηριστικές πλεξούδες της Wednesday, ενώ περπατούσαν στην πασαρέλα υπό το τραγούδι του τίτλου της Οικογένειας Addams.

H Wednesday

Για το σόου του Netflix, ο Burton επιστράτευσε μία από τις πιο σταθερές συνεργάτιδές του, την ενδυματολόγο Colleen Atwood, για να φτιάξει την γκαρνταρόμπα με τα ρούχα της Wednesday. Στη σειρά, ενώ εξακολουθεί να έχει τις πλεξούδες της και να αγαπά το μαύρο χρώμα, η Wednesday φοράει ρούχα γνωστών σχεδιαστών όπως οι Miu Miu, Prada και Alaïa.

Όπως όλοι οι μαθητές της Ακαδημίας Nevermore, πρέπει να φοράει στολή, αν και δεν φοράει την ίδια με τους συμμαθητές της. Η δική της είναι μαύρη και γκρι αντί για μπλε και μαύρη, τα χρώματα του σχολείου. Συμπληρώνει τη στολή με μπότες Prada Monolith - ένας συνδυασμός που την κάνει να μοιάζει σαν να έχει μόλις βγει από επίδειξη μόδας του Thom Browne και όχι από τους διαδρόμους του Nevermore.

H Wednesday

Έξω από το σχολείο, η Wednesday έχει άλλη γκαρνταρόμπα όπως φορέματα σε γραμμή Α, αθλητικά παπούτσια με πλατφόρμες και φαρδιές μπλούζες. Η χρωματική παλέτα παραμένει σε μεγάλο βαθμό η ίδια, αλλά υπάρχουν κάποιες ανατροπές. Τη βλέπουμε να φοράει ένα ασπρόμαυρο ριγέ σακάκι Miu Miu, καθώς και σακάκια με σχέδιο σκακιέρας, γιλέκα και πουκάμισα.

Ωστόσο, ήταν ένα φόρεμα με βολάν του σχεδιαστή Alaïa, που έγινε viral. Ενώ το στυλ της Wednesday πέρασε απαρατήρητο στις παλαιότερες εκδοχές της Οικογένειας Addams, ο χαρακτήρας του Burton φαίνεται ότι θα επαναφέρει το «gothic» στυλ στο προσκήνιο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

Πηγή: skai.gr
TAGS: Σειρά