Jenny Hytönen: Η Φινλανδή σχεδιάστρια μόδας κέρδισε το βραβείο του Φεστιβάλ της Ιέρ

Κορυφαία δημιουργία της συλλογής ήταν το «Cyborg», ένα νυφικό πέπλο που ενσωματώνει 25.000 γυάλινες χάντρες ραμμένες και ένα κορμάκι με LED με αισθητήρα καρδιάς 

Στην Φινλανδή σχεδιάστρια μόδας, με έδρα το Παρίσι, Jenny Hytönen, απονεμήθηκε το κορυφαίο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Μόδας, Φωτογραφίας και Αξεσουάρ της Ιέρ - Festival d’Hyères- στη Γαλλία.

Η σχεδιάστρια, η οποία αποφοίτησε από τη Σχολή Τεχνών, Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Aalto το 2021, κέρδισε το Grand Prix της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ με τη συλλογή unisex πλεκτών της «Untitled» που βασίζεται σε μια αντίθεση ευαισθησίας και τραχύτητας και είναι ένας συνδυασμός κρυστάλλων κεντημένων, διάφανων διχτυωτών υφασμάτων και δέρματος με καρφιά.

Κορυφαία δημιουργία της συλλογής ήταν το «Cyborg», ένα νυφικό πέπλο που ενσωματώνει 25.000 γυάλινες χάντρες ραμμένες και ένα κορμάκι με LED με αισθητήρα καρδιάς που απεικονίζει τον καρδιακό παλμό με παλλόμενα φώτα.

Η Jenny Hytönen απέσπασε επίσης το βραβείο κοινού του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διεξήχθη για 37η χρονιά στη Villa Noailles, στη Νότια Γαλλία και έδωσε τη δυνατότητα σε αναδυόμενους νέους εκπροσώπους του δημιουργικού τομέα να παρουσιάσουν το έργο τους σε καταξιωμένους σχεδιαστές.

Πηγή: skai.gr