Οι αστακοί πρέπει να αναισθητοποιούνται πριν μαγειρευτούν

«Ζωντανά οστρακόδερμα, του αστακού περιλαμβανομένου, δεν μπορεί πλέον να μεταφέρονται σε πάγο ή μέσα σε παγωμένο νερό. Τα υδρόβια είδη πρέπει πάντα να διατηρούνται στο φυσικό περιβάλλον τους. Τα οστρακόδερμα πρέπει πλέον να αναισθητοποιούνται πριν θανατωθούν», αναφέρουν οι κανονισμοί που υιοθετήθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση και θα ισχύσουν από τον Μάρτιο.

Οι κανονισμοί αυτοί έχουν επίσης στόχο να εξαλειφθούν τα παράνομα εκτροφεία κουταβιών και να τεθούν εκτός νόμου οι αυτόματες συσκευές που τιμωρούν τους σκύλους όταν αυτοί γαβγίζουν, ενώ ορίζουν επίσης τις προϋποθέσεις για τη θανάτωση άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων και καθιστούν τους οργανωτές δημόσιων εκδηλώσεων υπεύθυνους για τη ευημερία των ζώων.

Οι Ελβετοί δεν είναι οι μόνοι που προσπαθούν να προστατεύσουν τους αστακούς απ' αυτό που ακτιβιστές χαρακτηρίζουν ωμή μεταχείριση των ζώων αυτών στην κουζίνα.

Το ανώτατο δικαστήριο της γειτονικής Ιταλίας αποφάνθηκε τον Ιούνιο ότι οι αστακοί δεν πρέπει να διατηρούνται σε πάγο στα εστιατόρια επειδή αυτό τους προκαλεί αδικαιολόγητο πόνο πριν οδηγηθούν στον θάνατο για να καταναλωθούν.

Πηγή: skai.gr