Νέα ερωτήματα από την πλοιοκτήτρια του Αγία Ζώνη ΙΙ

Ερωτήματα για την έκταση της ρύπανσης στο Σαρωνικό θέτει σε νέα ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρία του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη 2.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί η πετρελαιοκηλίδα να ταξιδεύει υπογείως και να εμφανίζεται μετά από μίλια ξαφνικά πάνω στις ακτές».

Τονίζει ότι η πετρελαιοκηλίδα δεν εντοπίστηκε από κανένα εναέριο μέσο από όσα πετάνε στον Σαρωνικό, ούτε στις δορυφορικές απεικονίσεις προσθέτοντας πως η κατεύθυνση των ανέμων στην περιοχή του ναυαγίου ήταν προς την Σαλαμίνα.

Το πλοίο στεγανοποιήθηκε πλήρως την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, «απορίας άξιο είναι πώς η πετρελαιοκηλίδα εμφανίστηκε ξαφνικά στην συνέχεια στο Π. Φάληρο και στις υπόλοιπες περιοχές».

Η πλοιοκτήτρια εταιρία επισημαίνει πως «όλοι γνωρίζουν ότι και άλλο πλοίο, άλλης εταιρείας, είχε ναυτικό ατύχημα λίγες ημέρες πριν την βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ στο Αιγαίο από το οποίο προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Είναι επίσης γεγονός ότι το ίδιο πλοίο, μια ημέρα πριν την βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, είχε ένα δεύτερο ατύχημα, κατά την ανέλκυση του στην δεξαμενή του Περάματος, όπου επίσης χύθηκαν πετρέλαια στην θάλασσα».

Πηγή: skai.gr