Εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ για τον εκτοπισμό του σχεδίου Ομπάμα για το κλίμα

Εκτελεστικό διάταγμα αναμένεται να υπογράψει ο πρόεδρος Τραμπ προκειμένου να ανατρέψει τα κύρια σημεία του σχεδίου που δημιούργησε η κυβέρνηση Ομπάμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η κίνηση αυτή θα ανατρέψει το σχέδιο Καθαρής Ενέργειας του πρώην προέδρου το οποίο υποχρεώνει όλα τα κράτη να μειώσουν τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το προεδρικό διάταγμα Τραμπ κόβει επίσης τον προϋπολογισμό του γραφείου Περιβαλλοντικής Προστασίας. Επίσης οι περιορισμοί που είχαν τεθεί στην παραγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα θα επαναθεωρηθούν.

O κ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει τους πράσινους κανόνες οι οποίοι πλήττουν την οικονομία και τα νοικοκυριά.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ορκίστηκε ότι θα διώξει τις ΗΠΑ από τη παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των κρατών τον Δεκέμβριο του 2015.

O Λευκός Οίκος είπε πως τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν ώστε να μην επιβαρύνονται τόσο οι καταναλωτές και ότι θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες προειδοποιούν ότι τα νέα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα νοικοκυριά αλλά και στο περιβάλλον.
Πηγή: skai.gr