Το σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για απορρύπανση του Ασωπού παρουσίασε ο Μπακογιάννης

Το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την απορρύπανση και την ανάπτυξη της περιοχής του Ασωπού παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της βουλής ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αφορούν στην δημιουργία των παρατηρητηρίων Περιβάλλοντος και Υγείας αλλά και του Επιχειρηματικού Πάρκου. Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν και για την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την υλοποίηση των παρατηρητηρίων.

«Σε ένα οικονομικό περιβάλλον εχθρικό προς την επιχειρηματικότητα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βουτάει στα βαθιά και παίρνει το δικό της ρίσκο, όχι μόνο για την εξυγίανση του Ασωπού αλλά και για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης επιχειρήσεων, εμπορίου, τουρισμού αλλά και θέσεων εργασίας. Στόχος είναι η μετατροπή ενός εθνικού περιβαλλοντικού προβλήματος σε ευκαιρία για ολόκληρη την περιφέρεια και τη χώρα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική επιτροπή.
Πηγή: skai.gr