Καστοριά: Αρκουδάκι σαράντα ημερών επανασυνδέεται με την μητέρα του στο δάσος

Ένα μικρό αρκουδάκι μετέφερε προς τον σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς κάτοικος από ορεινό χωριό της Καστοριάς. Ο ίδιος δήλωσε στους εθελοντές του κέντρου ότι το βρήκε να περιφέρεται σε ερημική τοποθεσία.

Ενημερώθηκε αμέσως το δασαρχείο, ενώ η συνεργάτης κτηνίατρος του κέντρου και βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τεληγιορίδου επιστρατεύτηκε για τις πρώτες βοήθειες. Διαπίστωσε ότι το μικρό αρκουδάκι είναι μόλις σαράντα ημερών, δεν είναι τραυματισμένο και δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Κινηθήκαμε γρήγορα, δεν έπρεπε να αφήσουμε να χαθεί πολύτιμος χρόνος για το ζώο και την επανένταξη του στο φυσικό του χώρο και ούτε να συνηθίσει την παρουσία του ανθρώπου» δήλωσε ο υπεύθυνος του κέντρου Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ελπίζοντας ότι η μαμά αρκούδα είναι ακόμη ζωντανή και το αναζητά στο δάσος οργανώσαμε πολύ γρήγορα την μεταφορά του στην τοποθεσία που βρέθηκε». Σε συνεννόηση με τον Αρκτούρο το ζώο αφέθηκε στο φυσικό του περιβάλλον και μετά από κάποιες ώρες παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι επανασυνδέθηκε με την μητέρα του που το αναζητούσε στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως «παρακινδυνευμένη ενέργεια» για την σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολίτη την μεταφορά τέτοιου «ανυπεράσπιστου» ζώου στο σταθμό περίθαλψης.

Όπως εξήγησε «ένα αρκουδάκι συνήθως δεν βρίσκεται ποτέ μόνο του, αλλά κάπου κοντά του είναι και η μητέρα του, έτοιμη να το υπερασπιστεί με κάθε τρόπο ακόμη
και με τη ζωή της».

Σε ανάλογες περιπτώσεις που κάτοικοι εντοπίζουν παρουσία αρκούδας, θα πρέπει να ειδοποιείται άμεσα το δασαρχείο και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία της αρκούδας.
Πηγή: skai.gr