Ορεινή Ναυπακτία: Για 2.000 ευρώ έχουν επικηρυχθεί λαθροϋλοτόμοι που έκοψαν αιωνόβια πλατάνια

Ο πρόεδρος του Πόδου, επικήρυξε τους λαθροϋλοτόμους που έκοψαν τέσσερα αιωνόβια πλατάνια στην κοινότητα της ορεινής Ναυπακτίας.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος, τόνισε ότι «οι λαθροϋλοτόμοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η κοινότητα δεν κατοικείται τους χειμερινούς μήνες, παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπου πάνε κάποιοι κάτοικοι για να εκτελέσουν εργασίες».

Οι λαθροϋλοτόμοι πήγαν στο σημείο που βρίσκονταν τα αιωνόβια πλατάνια, 100 μέτρα περίπου από την κεντρική πλατεία και άρχισαν να τα κόβουν. Ωστόσο, φεύγοντας οι δράστες δεν πήραν μαζί τους τα κομμένα πλατάνια, μάλλον επειδή κάτι συνέβη και δεν θέλησαν να γίνουν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο, «την κοπή των αιωνόβιων δέντρων την αντελήφθη ένας συγχωριανός μας και μας ειδοποίησε». Προσθέτει: «Ανεβήκαμε στο χωριό, είδαμε τι είχε συμβεί και ειδοποιήσαμε το δασαρχείο». Για τα κίνητρα των λαθρουλοτόμων, εξηγεί ότι οι δράστες δεν τα ήθελαν για καυσόξυλα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα για να τα χρησιμοποιήσουν σε κάποια κατασκευή.

Οι λαθροϋλοτόμοι επικηρύχτηκαν με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, που θα δοθεί σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην σύλληψη τους.

Πηγή: skai.gr