Περιβαλλοντικές δράσεις της HELMEPA για την ευαισθητοποίηση του κοινού

Δράσεις της εκστρατείας ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες, θα παρουσιαστούν στην Κόρινθο, από αύριο 23 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική έκθεση της εκστρατείας, η οποία θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου της πόλης και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην κύρια αίθουσα του θεάτρου θα γίνει συνοπτική παρουσίαση περιβαλλοντικών δράσεων από μαθητές - μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» του δημοτικού σχολείου Λεχαίου και τους εθελοντές δύτες «Loutraki Divers».

Στη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, η HELMEPA θα μεταφέρει σε αυτήν, με δαπάνες της εκστρατείας, περίπου 1.000 μαθητές σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης Κορίνθου.

Η έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00 έως 13.00 και στη συνέχεια θα παραμένει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 4.00 το απόγευμα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκστρατείας προγραμματίζονται και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών και τοπικών φορέων, που αφορούν καθαρισμό ακτών και βυθού, επιμορφωτικές επισκέψεις και διεξαγωγή έρευνας για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Τέλος να υπογραμμίσουμε ότι η εκστρατεία υποστηρίζεται από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd's Register Foundation (LRF) και υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ 2014 και 2017.
Πηγή: skai.gr