Αρκούδα παγιδεύτηκε σε εμπορικό κέντρο στη Ρωσσία και οι αρχές την σκότωσαν (video)

Αρκούδα εισέβαλε σε κλειστό εμπορικό κέντρο της Ρωσίας και η τοπική αστυνομία ανέλαβε “να διευθετήσει” το θέμα σκοτώνοντάς την.

Η αστυνομία δεν περίμενε να έρθει ο αρμόδιος κτηνίατρος και πυροβόλησε το άτυχο ζώο που παγιδεύτηκε στο εμπορικό κέντρο.

Η κυβέρνηση άνοιξε έρευνα σε σχέση με το ατυχές περιστατικό καθώς δέχτηκε πολυάριθμες κλήσεις από πολίτες οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν τον λόγο που η αστυνομία αποφάσισε να σκοτώσει το ζώο.

Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού έδειξαν την αρκούδα να τρέχει στους άδειους διαδρόμους του εμπορικού προτού οι αστυνομικοί της ανοίξουν τις πόρτες για να φύγει.

"Η αστυνομία δεν ήθελε να κοπιάσει και έκανε το πιο απλό που μπορούσε ," είπε η Ναταλία Κοβαλένκο, μια ακτιβίστρια υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων.

"Αρχικά εκδίωξαν το ζώο από το εμπορικό κέντρο και στη συνέχεια, όταν το ζώο βγήκε έξω και το πυροβόλησαν ενώ αυτό αμυνόταν".

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, όλο και περισσότερες αρκούδες περιπλανούνται στις πόλεις αναζητώντας τροφή πριν πέσουν σε χειμερία νάρκη το Νοέμβριο.

Περίπου 60 αρκούδες οι οποίες αποτελούσαν απειλή για τον άνθρωπο σκοτώθηκαν φέτος. Επιπλέον, δύο άνθρωποι πέθαναν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν λόγω επιθέσεων από αρκούδες.

Πηγή: skai.gr