Κλείσιμο

Την Κυριακή 16 Μαρτίου, αναδασώνουμε σε Υμηττό, Πεντέλη και Λίμνη Μαραθώνα

Αυτές οι αναδασώσεις θα είναι οι τελευταίες για την φυτευτική περίοδο 2013-2014.

Βύρωνα

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε ονομάζεται Εργάνη. Έχει καταστραφεί από πυρκαγιές αρκετές φορές στο παρελθόν, με τελευταία το καλοκαίρι του 2010.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και το Δήμο Βύρωνα. Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 10.000 μικρά δέντρα.

Σημείο συνάντησης, ο χώρος μπροστά από το πυροφυλάκειο του Δήμου Βύρωνα, στη λεωφόρο Κατεχάκη (λίγο πριν την Πύλη του στρατοπέδου Σακέτα) στις 10 το πρωί.

Όσοι εθελοντές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μπορούν να επιβιβαστούν στο αστικό λεωφορείο 204, το οποίο ξεκινά από την οδό Ακαδημίας στην Αθήνα και φτάνει μέχρι το σημείο συνάντησης στο πυροφυλάκειο του Δήμου Βύρωνα. Επίσης, πούλμαν του Δήμου Βύρωνα θα μεταφέρουν τους εθελοντές από το σημείο συνάντησης στο χώρο της αναδάσωσης.

Πεντέλη

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 αλλά και το καλοκαίρι του 2009.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, διοργανώνουμε αναδάσωση στην περιοχή λίγο πάνω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 5.000 μικρά δέντρα.

Σημείο συνάντησης, ο χώρος μπροστά από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, στο τέρμα της οδού Ιπποκράτους, στις 10 το πρωί.

Όσοι εθελοντές δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. για τη μετακίνησή τους, μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, τα οποία θα αναχωρούν στις 9:30 π.μ. από το Δημαρχείο, επί της οδού Βασ. Σοφίας 9, στο Μαρούσι.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213- 20. 38.000 – 254 -256-111 – 125.

Λίμνη Μαραθώνα

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από τις μεγάλες πυρκαγιές, το καλοκαίρι του 2009.

Σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου διοργανώνουμε αναδάσωση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στη Λίμνη του Μαραθώνα. Αναμένεται να φυτευτούν 5.000 μικρά δέντρα.

Σημείο συνάντησης, η περιοχή της Αγίας Τριάδας, η οποία βρίσκεται στο δρόμο από τον Άγιο Στέφανο προς τη Λίμνη Μαραθώνα, στις 10 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:
youtube.com/oloimaziboroume
twitter.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΚΑΪ

Πηγή: skai.gr