Κυριακή 23 Φεβρουαρίου: Αναδάσωση στο Πικέρμι

Ο ΣΚΑΪ συνεχίζει τις προσπάθειες αναδάσωσης, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στους πρόποδες του Πεντελικού όρους στα όρια του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου. Η περιοχή που θα αναδασώσουμε βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Αιολίδος και Ντράφι. Έχει καταστραφεί αρκετές φορές από πυρκαγιές με τελευταία το καλοκαίρι του 2010.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), το Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, το Δασαρχείο της Πεντέλης, την Περιφέρεια Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Σημείο συνάντησης: το Κλειστό Γυμναστήριο στη Διώνη Πικερμίου, στις 10 το πρωί.

Πούλμαν του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου θα αναχωρούν από τις 9.30 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο της Ραφήνας και μπροστά από το κτίριο της πρώην Κοινότητας Πικερμίου, στο Πικέρμι.

Αναμένεται να φυτευτούν 10.000 μικρά δέντρα.

Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Οι δασολόγοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.

Ο ΣΚΑΪ από την έναρξη της λειτουργίας του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και τις αναδασώσεις, ώστε έως σήμερα να έχουν φυτευτεί περισσότερα από ενάμιση εκατομμύρια δέντρα σε όλη την Ελλάδα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΚΑΪ


View Κλειστό Γυμναστήριο στη Διώνη Πικερμίου in a larger map
Πηγή: skai.gr