Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ενημέρωση για απόρριψη συριακών τοξικών αποβλήτων στην Κρήτη

Ενημέρωση της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας, «σχετικά με την υπόθεση της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας και της απόρριψης τοξικών αποβλήτων σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης», ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της επιτροπής.

Στην επιστολή τους προς την πρόεδρο της επιτροπής Διονυσία Αυγερινοπούλου, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι που εγκυμονεί η προαποφασισμένη μέθοδος καταστροφής, η οποία έχει δοκιμαστεί μόνο μία φορά στο παρελθόν και μάλιστα επί εδάφους».

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενοι την ανησυχία της κοινής γνώμης, τους κινδύνους ενός τέτοιου εγχειρήματος αλλά ακόμη και ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, ζητούν να κληθούν στην οι κ. Ε. Βενιζέλος, Δ. Αβραμόπουλος, Ι. Μανιάτης και Μ. Βαρβιτσιώτης «για να ενημερώσουν τον Ελληνικό Λαό, μέσω των συμμετεχόντων βουλευτών της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, για θέματα των αρμοδιοτήτων τους».


Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου