Νοσοκομειακά και ραδιενεργά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής

Νοσοκομειακά απόβλητα επιχείρησαν να πετάξουν, στον ΧΥΤΑ Φυλής, οι οδηγοί δύο φορτηγών.
Μεταξύ των νοσοκομειακών εντοπίστηκαν και ραδιενεργά απόβλητα από ραδιοθεραπείες.  


 Υπάλληλοι του ΧΥΤΑ εντόπισαν, κατά την διάρκεια ελέγχου, το επικίνδυνο φορτίο και αμέσως ενημερώθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και ο περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, που μετέβησαν στο σημείο. Τα απόβλητα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, προέρχονται από το «Ασκληπιείο Βούλας» και το «Μεταξά», ενώ οι οδηγοί των φορτηγών κρατούνται και τα φορτηγά κατασχέθηκαν.

Συχνά – πυκνά, οι αρχές έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Όπως και προ ολίγων ημερών, όταν κάποιοι επιχείρησαν να πετάξουν, στον ΧΥΤΑ Φυλής, απόβλητα του «Αμαλία Φλέμιγκ». Τα είχαν μάλιστα, σκεπάσει με κοινά οικιακά απορρίμματα, αλλά έγιναν αντιληπτοί, αφού μετά από εντολή του, κ. Γ. Σγουρού, την τελευταία περίοδο, οι έλεγχοι στον ΧΥΤΑ Φυλής, έχουν εντατικοποιηθεί.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις, όπου νοσοκομειακά (και άλλα επικίνδυνα) απόβλητα απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον, όπως η περίπτωση ιδιωτικής κλινικής που τα είχε πετάξει μέσα σε κάδους οικιακών απορριμμάτων, δίπλα από βρεφονηπιακό σταθμό. Ή εκείνη των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων που επί μήνες εναποτίθονταν σε έκταση των Μεγάρων (περιοχή Μαυρατζά), δίπλα από θερμοκήπια.
Πηγή: Δημήτρης Λάππας