Σε Εύβοια και Πελοπόννησο οι δράσεις για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

Στις πόλεις της Χαλκίδας, της Πάτρας και του Άργους, συνεχίζονται το προσεχές διάστημα οι ενημερωτικές δράσεις του ΥΠΕΚΑ για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου με τον νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΚΑ, είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τοπικά τους μηχανικούς και τα στελέχη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών για τις ισχύουσες διατάξεις περί αυθαιρέτων, ενώ οι παρατηρήσεις και τα ερωτήματα των μηχανικών καταγράφονται από το ΥΠΕΚΑ και τυχόν ζητήματα που προκύπτουν τυγχάνουν άμεσα επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Επιπλέον, ημερίδες προγραμματίζονται μέσα στους επόμενους μήνες και σε άλλες πόλεις όλης της χώρας. Θα ακολουθήσουν δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών και των μηχανικών, όσον αφορά στα πλεονεκτήματα του νόμου 4178, τις ειδικές προβλέψεις του και τις διαδικασίες που απαιτούνται.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των ενημερωτικών ημερίδων για το επόμενο χρονικό διάστημα, έχει ως εξής:

Χαλκίδα: Σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00, στο αμφιθέατρο της περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, σε συνεργασία με το ΤΕΕ - Τμήμα Ευβοίας.

Πάτρα: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου ώρα 17:00,
στον πολυχώρο Tέχνης και Πολιτισμού «Πολιτεία» (Ακτή Δυμαίων 84), σε συνεργασία με το ΤΕΕ - Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Άργος: Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00, (υπό επιβεβαίωση).
Πηγή: skai.gr