Κλείσιμο

Ανάπλαση στον Εθνικό Κήπο

Διαμόρφωση και ανάπλαση σε 8 σημεία του Εθνικού Κήπου ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα που θα ονομάζεται «ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο περιλαμβάνει κηποτεχνική διαμόρφωση οκτώ σημείων του Κήπου, με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ιστορικότητά του. Θα πραγματοποιηθούν ήπιες φυτοτεχνικές και αισθητικές εξωραϊστικές παρεμβάσεις, συμβατές με το χαρακτήρα και τη δομή του βοτανικού κήπου, φύτευση 24 δέντρων και 7.068 φυτών.

Ταυτόχρονα, θα αξιοποιείται το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου για την παρουσίαση έργων σύγχρονης τέχνης στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας, ακολουθώντας την πρακτική δεκάδων μεγάλων πόλεων του κόσμου.

Παραδοσιακά και διαχρονικά, οι δημόσιοι χώροι ήταν πάντα ανοιχτοί στην τέχνη, ενώ σήμερα, έργα σύγχρονης τέχνης παρουσιάζονται σε κήπους και πάρκα ανά τον κόσμο, συμβάλλοντας στην αισθητική, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση του κοινού.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, «Ο Εθνικός Κήπος ήταν ανέκαθεν σύμβολο και πηγή ζωής για την Αθήνα. Θέλουμε να ανοίξει μία νέα σελίδα, που θα καταστήσει τον Κήπο επίκεντρο πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης και πόλο έλξης για τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου