«Πράσινη» (περιβαλλοντικά) η Βουλή με έργα αξιοποίησης ΑΠΕ και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας

Το καλό παράδειγμα στην εξοικονόμηση ενέργειας και στα δημόσια κτίρια δίνει η Βουλή προχωρώντας σε έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, συνολικού 2,5 εκατ. Ευρώ, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και εντασσόμενη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη.

Το έργο αυτό, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εκτός των άλλων θα μειώσει και το λειτουργικό κόστος του κτηρίου του Κοινοβουλίου ενώ σημειώνεται ότι η Βουλή είναι η πρώτη που κατέθεσε ολοκληρωμένη την σχετική πρόταση, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα
με τις υπηρεσίες της Βουλής οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν παρεμβάσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας στο σύστημα ψύξης, στο κέλυφος του κτηρίου με θερμομόνωσεις και νέα κουφώματα στις όψεις καθώς και συστήματα αυτοματισμού BMS με διασύνδεση στο σύστημα φωτισμού, ψύξης και θέρμανσης.

Με την προτεινόμενη μεθοδολογία υλοποίησης επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας 38,6% καλύπτοντας τους στόχους της σχετικής προκήρυξης ενώ επιτυγχάνεται και αντίστοιχη εξοικονόμηση εκπεμπόμενων ρύπων.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου