Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Καθαρίζουμε στον Άγιο Νικόλαο στην Κάντζα & στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης

1) Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάντζας, διοργανώνουν δράσεις για τον καθαρισμό και τη φροντίδα της περιοχής Αγίου Νικολάου Κάντζας. Οι εθελοντές θα καθαρίσουν περιοχές από μπάζα, σκουπίδια και ξερά χόρτα.

Η περιοχή έχει μεγάλη περιβαλλοντική και αρχαιολογική αξία αφού έχουν βρεθεί αρχαιότητες όπως ο μαρμάρινος Λέων ο οποίος ακόμη και σήμερα στέκει επιβλητικός στο προαύλιο του μεταβυζαντινού ναού του Αγίου Νικολάου. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι στην περιοχή έζησε στην αρχαιότητα και ο ρήτορας Δημοσθένης.

Σημείο συνάντησης, η πλατεία της Αργυράς Σελήνης στην οδό Αγαρίστης στην περιοχή Αγρίου Νικολάου Κάντζας στις 10 το πρωί.

2) Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μεσημβρίας διοργανώνουν δράσεις για τη φροντίδα και τον καθαρισμού του άλσους της Νέας Μεσημβρίας.

Η περιοχή βρίσκεται βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Υπάρχουν αρκετοί χώροι πρασίνου και οι εθελοντές θα καθαρίσουν την περιοχή από πολλά μπάζα, σκουπίδια και ξερά χόρτα.

Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας στη Θεσσαλονίκη στην οδό Κυριάκου Δαμάσκου στις 10 το πρωί.


Όλοι Μαζί Μπορούμε, και στο Περιβάλλον

ΣΚΑΪ
Πηγή: skai.gr