Κατατέθηκαν οι μελέτες ανάπλασης της Πανεπιστημίου

Κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, οι συγκοινωνιακές και κυκλοφοριακές μελέτες καθώς και οι απαιτούμενες προμελέτες για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, από το Ολλανδικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο που κέρδισε το διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν και οι φάκελοι προμελέτης επέκτασης του τραμ μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, όπως προβλέπει η ανάπλαση.

Εξαιτίας της ανάπλασης της Πανεπιστημίου, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στις κατευθύνσεις των κεντρικών λεωφόρων με πιθανότερη την αλλαγή της Ακαδημίας που θα γίνει κάθοδος και θα κατευθύνει την κίνηση προς την Ομόνοια.

Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει μέσα στο 2013, τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2014 και η παράδοση του υπολογίζεται το 2015. Το έργο αναμένεται να τονώσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του κέντρου της Αθήνας.

Το κόστος του συνόλου των αρχιτεκτονικών και λοιπών μελετών καλύπτει το ίδρυμα Ωνάση, ενώ το κόστος υλοποίησης του έργου με την κατασκευή του τραμ υπολογίζεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους.
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου