Καθαρίσαμε τη λ. Σχιστού και συνεχίζουμε σε Ριτσώνα και Ζαγόρι – Πότισμα στην Πεντέλη

Περισσότεροι από 600 τόνοι μπάζα και σκουπίδια μαζεύτηκαν σήμερα από χώρους στάθμευσης στη Λεωφόρο Σχιστού και από δασικά μονοπάτια του όρους Αιγάλεω, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα".

Την Κυριακή θα καθαριστούν η κεντρική πλατεία του οικισμού Οντάθι, κοντά στη Ριτσώνα Ευβοίας, και μονοπάτια στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Αναλυτικότερα

1. Ριτσώνα Εύβοιας - Καθαρισμός της πλατείας του οικισμού Οντάθι
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων και συλλόγους από την περιοχή της Ριτσώνας, διοργανώνει καθαρισμό στην κεντρική πλατεία του οικισμού Οντάθι, κοντά στη Ριτσώνα. Η πλατεία είναι γεμάτη με σκουπίδια και ξερά χόρτα. Επίσης, οι εθελοντές θα καθαρίσουν και κεντρικούς δρόμους του οικισμού.
Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του οικισμού Οντάθι, στις 10 το πρωί.

2. Ανατολικό Ζαγόρι - Καθαρισμός μονοπατιών
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου και με την Οργάνωση Πίνδος Περιβαλλοντική, διοργανώνει καθαρισμό από ξερά χόρτα και σκουπίδια σε μονοπάτια στο Ανατολικό Ζαγόρι, στους πρόποδες της Πίνδου.
Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Βωβούσα, στις 10 το πρωί

Δείτε τον χάρτη των περιοχών ΕΔΩ

Παράλληλα, την Κυριακή 15 Ιουλίου ποτίζουμε στην Πεντέλη. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης. Τόπος, η περιοχή κάτω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μπροστά από το νεκροταφείο της Παλιάς Πεντέλης και η περιοχή Ιταλικά οχυρά. Θα ποτίσουμε 63.000 δένδρα, τα οποία φυτεύτηκαν το 2011 και έως τον Μάρτιο του 2012 στην Πεντέλη. Το σημείο συνάντησης είναι: μπροστά από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης για όσους έλθουν με τα αυτοκίνητά τους. Ώρα συνάντηση 9 το πρωί.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr