ΣΚΑΪ: Πενθήμερο καθαρισμού με έμφαση τους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά, η ΚΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς από τον Πειραιά, διοργανώνουν καθαρισμό στους αρχαιολογικούς χώρους του Πειραιά. Οι δράσεις καθαρισμού θα γίνονται για 5 συνεχόμενες ημέρες. Από την Τρίτη 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Τρίτη 05, Τετάρτη 06 και Πέμπτη 07 Ιουνίου

θα καθαρίσουμε τις «Αστικές Πύλες του Πειραιά».
Οι Αστικές Πύλες, είναι μεγάλης σπουδαιότητας καθώς αποτελούν το αρχαιότερο τμήμα της οχύρωσης του Πειραιά. Η οχύρωση ξεκίνησε από τον Θεμιστοκλή, καθώς στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. αποφάσισε να αναδείξει τον Πειραιά ως επίνειο της Αθήνας. Σημείο συνάντησης, η διασταύρωση οδών Ομημίδου Σκυλίτση και 34ου Συντάγματος στις 10 το πρωί.

Παρασκευή 08 Ιουνίου

1. Πειραιάς – Καθαρισμός περιοχών γύρω από τη Ράλλειο Σχολή
Σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά θα καθαρίσουμε τις περιοχές γύρω από τη Ράλλειο Σχολή. Η σχολή ιδρύθηκε το 1857 από τον τότε δήμαρχο Πειραιά Λουκά Ράλλη και ξεκίνησε ως παρθεναγωγείο. Θα καθαριστούν περιοχές όπως η πλατεία Τερψιθέας και οι οδοί: Καραϊσκου, Φιλελλήνων, Περικλέους και Σκουζέ.

Σημείο συνάντησης, η πλατεία Τερψιθέας στις 10 το πρωί.

2. Ηράκλειο Κρήτης – Καθαρισμός παραλίας

Ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, η μη κυβερνητική οργάνωση για τη σωτηρία της θαλάσσιας χελώνας MEDASSET και ο Σκάι, διοργανώνουν δράση εθελοντικού καθαρισμού στην παραλία μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο. Στη δράση μετέχει και ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάι Κρήτης 92,1
Σημείο συνάντησης, η είσοδος του Παγκρήτιου Σταδίου, στις 10.00 το πρωί.

Σάββατο 09 Ιουνίου


1. Πειραιάς – Καθαρισμός στα Κονώνεια Τείχη

Ο Δήμος Πειραιά, η ΚΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Σκάι διοργανώνουν καθαρισμό στο Κονώνειο Τείχος. Αυτή την ημέρα θα γίνουν καθαρισμοί από την περίφραξη της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως την περιοχή Σταυρός.
Σημείο συνάντησης, η θέση Σταυρός στα Κονώνεια Τείχη του Πειραιά στην οδό Ακτής Θεμιστοκλέους, στις 10 το πρωί.

2. Δήμος Σαρωνικού – Καθαρισμός παραλιών

Ο δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με φορείς της περιοχής και τον Σκάι διοργανώνει καθαρισμό στις παραλίες του δήμου. Οι δράσεις θα γίνουν από το 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών Σουνίου έως το 57ο χιλιόμετρο.

Ο καθαρισμός θα γίνει στις παραλίες Γαλάζια Ακτή, Άγιος Νικόλαος, Κιόσκι, Σαρωνίδα, Μικρό Λιμανάκι, Σκαλάκια, Μαύρο Λιθάρι, κεντρική παραλία Αναβύσσου, παλαιάς Φώκαιας, Θυμάρι και Όρμου.

Σημείo συνάντησης, η αρχή της κάθε παραλίας στις 10 το πρωί.

3. Πανόραμα Θε/νίκης – Καθαρισμός εμπορικού κέντρου
Εθελοντικές ομάδες από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης και ο Σκάι θα καθαρίσουν τις περιοχές γύρω από το εμπορικό κέντρο «Φλόριντα».

Σημείο συνάντησης, ο χώρος στάθμευσης του εμπορικού κέντρου «Φλόριντα», στις 10 το πρωί.

Κυριακή 10 Ιουνίου

1. Δήμος Πειραιά – Καθαρισμός στα Κονώνεια Τείχη

Ο Δήμος Πειραιά, η ΚΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Σκάι διοργανώνουν καθαρισμό στο Κονώνειο Τείχος για δεύτερη μέρα. Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από τη θέση Σταυρός έως το ανοιχτό γήπεδο του Πορφύρα.

Σημείο συνάντησης, στο γήπεδο του Πορφύρα στην οδό Ακτής Θεμιστοκλέους 140 στις 10 το πρωί.

2. Γαλάτσι – Καθαρισμός λόφου Αγίου Σάββα

Ο δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Σκάι αλλά και με σχολεία και φορείς της περιοχής, θα καθαρίσει το λόφο του Αγίου Σάββα στα Τουρκοβούνια (Δροσοβούνια).
Σημείο συνάντησης, η είσοδος του 16ου δημοτικού σχολείου Γαλατσίου στις 10 το πρωί.

3. Πυλαία Θες/νίκης – Καθαρισμός δασικής περιοχής
Ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη σε συνεργασία με φορείς της περιοχής και τον Σκάι θα καθαρίσει τη δασική περιοχή «Πλατανάκια» στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.
Σημείο συνάντησης, η είσοδος της δασικής περιοχής στις 10 το πρωί.

4. Φάρσαλα – Καθαρισμός ποταμού Ενιπέα
Ο δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με φορείς της περιοχής και τον Σκάι διοργανώνει δράση καθαρισμού στις εκβολές του ποταμού Ενιπέα κοντά στα Φάρσαλα.
Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Βασιλί του δήμου Φαρσάλων στις 10 το πρωί.

5. Χαλκίδα – Καθαρισμός παραλίας Λευκαντί
Ο δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με εργαζόμενους της εταιρείας Sabo Group, φορείς της περιοχής και τον Σκάι, θα καθαρίσει την παραλία Λευκαντί της Εύβοιας.
Σημείο συνάντησης, η αρχή της παραλίας Λευκαντί στις 10 το πρωί.

6. Κύμη Εύβοιας– Καθαρισμός ακτών

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αλιβερίου Εύβοιας σε συνεργασία με τον Σκάι, θα καθαρίσει τις παραλίες Καλάμι και Ακτή Νηρέως.

Σημείο συνάντησης, η αρχή της παραλίας Καλάμι στις 10 το πρωί.

Οι δράσεις καθαρισμού του ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», έχουν την υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Πηγή: skai.gr