Αναδασώνουμε σε Τουρκοβούνια και Βούλα – Καθαρίζουμε σε Χίο

Με δύο αναδασώσεις, στα Τουρκοβούνια σε δασική έκταση, η οποία βρίσκεται κοντά στο Γαλάτσι, τη Νέα Ιωνία και τη Φιλοθέη και τη Βούλα, στην περιοχή «Κρεβατάκια» αλλά και έναν καθαρισμό στη Χίο, στο μονοπάτι που ξεκινά από το μοναστήρι της «Νέας Μονής» μέχρι την περιοχή Βασιλικάσυνεχίζονται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου οι δράσεις του ΣΚΑΪ.

1. Αναδάσωση στα Τουρκοβούνια

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και τον ΣΚΑΪ, διοργανώνουν αναδάσωση στα Τουρκοβούνια. Θα φυτευτούν 10.000 φυτά σε δασική έκταση, η οποία βρίσκεται κοντά στο Γαλάτσι, τη Νέα Ιωνία και τη Φιλοθέη.
Τα σημεία συνάντησης είναι: α) η οδός Φαρρών στο Γαλάτσι πίσω από το 3ο και 4ο γυμνάσιο Γαλατσίου. Η οδός Φαρρών ξεκινάει από την κεντρική λεωφόρο Βεΐκου. Όσοι εθελοντές επιθυμούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο 608 το οποίο ξεκινά από την οδό Ακαδημίας. Και β) στο τέρμα των οδών Δρυάδων και Καρκαβίτσα στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.
Ώρα συνάντησης: 10.00 το πρωί

2. Αναδάσωση στη Βούλα
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, η εθελοντική ομάδα της Βούλας και ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής, θα πραγματοποιήσουν αναδάσωση στην περιοχή «ΚΡΕΒΑΤΑΚΙΑ» στο Πανόραμα Βούλας, όπου θα φυτευτούν 2.000 νέα φυτά.
Σημείο συνάντησης, το Δημοτικό Κοιμητήριο Βούλας, στις 11:00 το πρωί.

3. Καθαρισμός στη Χίο
Η εθελοντική ομάδα πολιτών της Χίου και ο ΣΚΑΪ, διοργανώνουν καθαρισμό στο μονοπάτι που ξεκινά από το μοναστήρι της «Νέας Μονής» μέχρι την περιοχή Βασιλικά. Σημείο συνάντησης, η είσοδος της «Νέας Μονής», στις 09.00 το πρωί.

ΣΚΑΪ Περιβάλλον - Πρασινίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα
Πηγή: skai.gr