Έρευνα σε 11 περιοχές από το WWF Ελλάς

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του WWF Ελλάς με τίτλο «το μέλλον των δασών».
Το πρόγραμμα που ξεκίνησε αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 συμμετείχαν εκατοντάδες φορείς και οργανώσεις από όλη τη χώρα.

Έγινε επιτόπια έρευνα σε 11 περιοχές της Ελλάδας που σημειώθηκαν πυρκαγιές και χαρτογραφήθηκαν χιλιάδες στρέμματα καμμένης δασικής γης.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού €2.474.000, ξεκίνησε με τη χρηματοδότηση κοινωφελών ιδρυμάτων και τη στήριξη επτά επιστημονικών ομάδων. Ωστόσο, για την ολοκλήρωσή του συνεργάστηκαν 102 διαφορετικοί φορείς, ανάμεσά τους πανεπιστήμια, υπηρεσίες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες και σύλλογοι.

Στο τέλος του 2011 η οργάνωση ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον «Άτλαντα αποτύπωσης των αλλαγών κάλυψης γης» που καλύπτει την εικοσαετία 1987-2007 μια μεγάλη εκδοτική προσπάθεια, πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα. Στόχος του Άτλαντα, όπως και όλων των προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, είναι η διαρκής άσκηση πίεσης προς την Ελληνική Πολιτεία, για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προστασία των δασών της χώρας μας
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου