Greenpeace κατά για πετρελαιοκίνηση και νόμο για αυθαίρετα

Κατά των πρόσφατων αποφάσεων του υπουργού περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι τα μέλη της οργάνωσης Greenpeace.

Επισημαίνουν ότι παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, αποφάσισε με τροπολογία την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν ότι ο υπουργός με τροπολογία της τελευταίας στιγμής νομιμοποίησε επί της ουσίας την τακτοποίηση αυθαιρέτων εντός παραδοσιακών οικισμών, παρά την ψήφιση νόμου που προέβλεπε το αντίθετο λίγες εβδομάδες νωρίτερα[.

Επίσης πριν ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες.

‘Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει χάσει πλέον κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Οφείλει να σταματήσει τώρα τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας και να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις και τα κίνητρά του. Είναι χρέος της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας να εξασφαλίσει ότι το περιβάλλον και η δημόσια υγεία δεν θα είναι τα θύματα στο όνομα κοντόφθαλμων και παράλογων επιλογών που αντί να προάγουν την ανάπτυξη, στην ουσία βαθαίνουν την κρίση και υποθηκεύουν το μέλλον μας, δήλωσε ο Νίκος Χαραμπίδης, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου