ΟΗΕ: Στο Νίγηρα η μεγαλύτερη επιχείρηση περιβαλλοντικού καθαρισμού

Η πετρελαϊκή ρύπανση στα νότια της Νιγηρίας ίσως απαιτήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση καθαρισμού που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, ανέφερε σήμερα ο ΟΗΕ, παρουσιάζοντας μία επιστημονική έρευνα για τις περιβαλλοντικές ζημιές στο Δέλτα του Νίγηρα.

Το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) διεξήγαγε τα τελευταία δύο έτη μία «άνευ προηγουμένου αξιολόγηση» για την έκταση και τις επιπτώσεις της ρύπανσης στην γη των Ογκόνι, σε μία πετρελαιοπαραγωγό περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, η περιβαλλοντική αποκατάσταση της γης των Ογκόνι θα μπορούσε να απαιτήσει την μεγαλύτερη και την πιο μακροχρόνια επιχείρηση καθαρισμού που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, αν ο στόχος είναι να επανέλθουν στο φυσιολογικό το πόσιμο νερό, το έδαφος και τα οικοσυστήματα, τα οποία έχουν μολυνθεί.

Ειδικοί του ΟΗΕ έχουν εξετάσει «περισσότερες από 200 τοποθεσίες, 122 χιλιόμετρα πετρελαιαγωγών, περισσότερους από 5.000 ιατρικούς φακέλους και έχουν γνωρίσει περισσότερους από 23.000 ανθρώπους κατά την διάρκεια συναντήσεων με τις τοπικές κοινότητες της γης των Ογκόνι προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτήν την έρευνα» ανέφερε το UNEP.
Πηγή: skai.gr