Κλείσιμο

Κάθε Σάββατο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα»

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Alpha Bank και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Από τις 4 Ιουλίου και μέχρι το τέλος Αυγούστου, κάθε Σάββατο, επί 2 μήνες, στην Αθήνα και ακόμα σε 28 πόλεις «Καθαρίζουμε την Ελλάδα».

Εκτός από τα προγραμματισμένα σημεία καθαρισμού της εκστρατείας του ΣΚΑΪ, προτρέπουμε τους ακροατές να οργανωθούν σε ομάδες για τον καθαρισμό της περιοχής τους. Οικογένειες, συγγενείς, φίλοι, γείτονες μπορούν να οργανώσουν μικρούς τοπικούς καθαρισμούς.

Επικοινωνούν με το kathariellada.skai.gr, ή το τηλέφωνο 210-4800095, και δηλώνουν την περιοχή που θα καθαρίσουν. Ο ΣΚΑΪ θα προβάλλει και θα γνωστοποιήσει τη δράση τους.

Το πρόγραμμα καθαρισμών για Ιούλιο και Αύγουστο είναι το ακόλουθο:

• 30/07 Δήμος Αχαρνών - Βαρυμπόμπη
Καβάλα – Δασάκι των Πεντακοσίων– ALPHA ΡΑΔΙΟ 88.6
Χανιά – Χρυσή Ακτή – SKY NEWS 91.8
Κατερίνη – Παραλία Λεπτοκαρυάς – ΣΚΑΪ ΠΙΕΡΙΑΣ 92.6

• 06/08 Λεωφόρος Σχιστού – Καθαρισμός Λεωφόρου Σχιστού
Γρεβενά – Άλσος Θεοδωρίδου – Star fm 93.3
Ρέθυμνο – Παραλία Επισκοπής – Team fm 102
Αλεξανδρούπολη – Παραλία ΕΟΤ Δυτικά της πόλης – Θράκη fm 99.8

• 20/08 Αττική – Υμηττός Βύρωνας
Ξυλόκαστρο – Δάσος και παραλία Πευκιά – Ράδιο Ηλέκτρα 98.8
Πτολεμαϊδα – Πάρκο εκτάκτων αναγκών – Ελεύθερο Ραδιόφωνο Πτολεμαϊδος 99fm
Ρόδος – Πάρκα και παραλίες πόλης – SKY FM 100.0

• 27/08 Πειραιάς – Κονώνεια Τείχη
Ξάνθη – Καθαρισμός Δέλτα Νέστου – 3ο Πρόγραμμα Ξάνθης 94.6
Σκάλα Λακωνίας / Παραλία Έλους – FLY FM 98.7
Καλαμάτα – Παραλία Καλαμάτας – Ράδιο Μεσσήνη 93.0

Ο τέταρτος καθαρισμός της Αττικής γίνεται το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 10 το πρωί στη Βαρυμπόμπη σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών. Το σημείο συνάντησης είναι το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη λεωφόρο Βαρυμπόμπης. Καθαρίζουμε τα μπάζα και τα σκουπίδια στη λεωφόρο που ενώνει την πλατεία Βαρυμπόμπης με τους Θρακομακεδόνες.

Στη δράση θα μας βοηθήσει η εταιρεία Κέρχερ παρέχοντας τα κατάλληλα μηχανήματα. Παράλληλα με την εταιρεία Κέρχερ, συνεργεία του δήμου Αχαρνών θα καθαρίσουν εκτάσεις στους πρόποδες της Πάρνηθας από μπάζα και σκουπίδια.
Για άλλη μια φορά επισημαίνεται ότι, η Ελλάδα παραμένει χωρίς πρόγραμμα διαχείρισης οικοδομικών υλικών, αν και είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα και έχουν υπογραφεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.
Σύμφωνα με μελέτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, 6,5 εκατομμύρια τόνοι τέτοιων υλικών απορρίπτονται κάθε χρόνο ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον.
Εκτιμάται επίσης, ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να ανακυκλώνεται το 30% των προϊόντων εκσκαφής.

Αυτενέργειες πολιτών

Στις 30 Ιουλίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν καθαρισμούς οι παρακάτω οργανώσεις πολιτών:
1. Ο εξωραϊστικός σύλλογος ΑΥΛΑΚΙ, στο Πόρτο Ράφτη, θα καθαρίσει το μικρό δασάκι που περικλείεται από τις οδούς Πεύκων – Ανεμώνης – Ρόδων. Το σημείο βρίσκεται στο Αυλάκι – Πόρτο Ράφτη και περιτριγυρίζεται από κατοικίες. Η πρόσβαση είναι απλή από το Μαρκόπουλο > Πόρτο Ράφτη > Αυλάκι > στο Σούπερ Μάρκετ «Βασιλόπουλος» δεξιά.

2. Το Σάββατο 30 Ιουλίου, κάτοικοι και φορείς από το Δήλεσι Βοιωτίας θα καθαρίσουν χώρους πρασίνου και γειτονιές από σκουπίδια . Οι κάτοικοι στο Δήλεσι μέσα από αυτή την ενέργεια ζητούν λύσεις όπως, καταμερισμός των κάδων σε περισσότερα σημεία, άδειασμα των κάδων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα Σαββατοκύριακα, καθώς και την παροχή κάδου σε κάθε επαγγελματία της περιοχής: ταβέρνες, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία και super market.

Την ίδια μέρα και ώρα θα γίνουν και οι καθαρισμοί σε Καβάλα, Χανιά και Κατερίνη.
Πηγή: skai.gr