Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με περισσότερες από 170 δράσεις

Ξεπέρασαν τις 170 οι εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα προστασίας του.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι το γεγονός αποδεικνύει ότι οι πολίτες θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος δική τους υπόθεση. Ζητούμενο είναι να ξεφύγουμε από τις ατομικές ανησυχίες και να αποκτήσουμε συλλογική συνείδηση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπιρμπίλη τάχθηκε υπέρ της σύστασης αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος. Ιεραρχώντας τους στόχους του υπουργείου της αναφέρθηκε στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, ενώ χαρακτήρισε στρεβλό το δίλημμα ανάπτυξη ή περιβάλλον.

Όπως επισήμανε, εντός του Ιουνίου θα γίνει η ανάρτηση τεσσάρων ακόμη χαρτών της Αττικής και άλλων τεσσάρων της περιφέρειας.

Επίσης, εντός του μήνα θα γίνει η δημοπράτηση για την ανάπλαση των πλατειών Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Νικολάου και Θεάτρου.

Τέλος, η κ. Μπιρμπίλη δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένη από τον ρυθμό απόδοσης των παραλιών στους πολίτες.

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη μελέτη για την ανάπλαση του ρέματος της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, η ειδική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Μαρία Καλτσά. Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, η μελέτη είναι ώριμη να υλοποιηθεί.

Πηγή: skai.gr