«Επιτροπή δεοντολογίας» για την πυρηνική ενέργεια στη Γερμανία

Τη σύσταση «επιτροπής δεοντολογίας», η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την αποτίμηση των κινδύνων από την πυρηνική ενέργεια, ανακοίνωσε την Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στον απόηχο της καταστροφής στην Ιαπωνία.

Η επιτροπή αυτή, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των Εκκλησιών, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα έχει ως αποστολή της «την αξιολόγηση των κινδύνων και την ιεράρχησή τους», εξήγησε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

Η καγκελάριος αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να διακοπεί για τρεις μήνες η λειτουργία των επτά πιο παλαιών αντιδραστήρων της χώρας, στην οποία υπάρχουν συνολικά 17, στο πλαίσιο μιας ενδελεχούς εξέτασης της ασφάλειας όλων των πυρηνικών σταθμών της χώρας.

Η Μέρκελ επανέλαβε εξάλλου ότι η δωδεκαετής παράταση της διάρκειας ζωής των γερμανικών αντιδραστήρων, την οποία είχε αποφασίσει πριν από λίγο καιρό η κυβέρνησή της, βρίσκεται υπό εξέτασιν.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι η εξέταση (της ασφάλειας των αντιδραστήρων για τρεις μήνες) δεν θα έχει αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής» των πυρηνικών σταθμών, δήλωσε.
Πηγή: skai.gr